Inloggen

 
 
Inloggen met facebook

Nog geen account?

Met een account profiteer je van vele voordelen. Zoals het inzien van je eerdere bestellingen, het makkelijk herhalen van een bestelling en het beheren van je persoonlijke gegevens.

Een account aanmaken

Winkelwagen

Totaal
€ 0,00
Naar mijn winkelwagen

Mijn account

Je winkelt nu als:

Een account aanmaken Afmelden
Opwaarderen.nl
Tegoed binnen 29 seconden
Snel en veilig betalen
Geen servicekosten met de app
5657 reviews

Data Off Life On week

13-04-2017 | By Aimée, Dennis & Michael

We zijn nu op dag vier van de Data Off Life On week en willen graag wat ervaringen met onze lezers delen. Data uit betekent ook echt data uit. Geen mobiele data en geen wifi voor een week lang. Last van afkickverschijnselen, of juist genieten van alle rust?

Deelnemers Aimée, Dennis en Michael zitten nu al vier dagen zonder internet en hebben al een aantal dingen meegemaakt. Lees hieronder hun ervaringen.

Aimée

Volwassen?

Nog 3 dagen te gaan! De Data Off Life On Week is in volle swing en ik ben eindelijk gewend aan het feit dat mijn telefoon zich (bijna) helemaal stil houdt. Ik merk vooral dat ik meer tijd heb voor andere dingen. Zo heb ik dinsdag avond op het balkon staan bellen-blazen en heb ik woensdag avond staan zwaaien met een aantal glow in the dark sticks. Het klinkt allemaal niet echt nuttig, en ik werd wat meewarig aangekeken. Echter werkte mijn enthousiasme blijkbaar aanstekelijk want ik was al snel niet meer de enige met glow in the dark armbanden en zeepsop op mijn gezicht. Een kinderhand is snel gevuld, en ik blijk toch een tikkeltje kinderachtig.

Dennis

Data off, Life on Week – Gelukkiger offline?

Vier dagen onderweg in de week dat mijn data uitstaat. Het besef is er …. overmatig gebruik van je mobiele telefoon valt onder een serieuze verslaving. Hoeveel keer dat ik in het begin al op mijn telefoon heb gekeken door automatisme is enorm. Je verwacht de push berichtjes in je scherm, maar die zijn er niet :S Help, of toch niet …. dan veranderd stress in rust en plots veranderd mijn leven. Het klinkt bijna poëtisch.

In mijn vrije tijd ga ik er nu op uit. Gewoon naar buiten voor frisse lucht, hardlopen en op visite geweest bij vrienden. Die praten me een beetje bij over het laatste nieuws. Ik ben nog niet zover gegaan dat ik de krant heb gekocht, maar wel in de wachtrij van de supermarkt even de VI doorgebladerd. Ook heb ik meer met mensen een praatje gehouden in de offline wereld. Het werkt dus echt! Je wordt socialer en heb meer aanspraak en oogcontact. Ik moet zelfs zeggen dat ik vaker een glimlach op mijn gezicht heb gehad. Betekent dat ook gelukkiger?

Naast rust ondervind ik ook hinder door niet online te zijn. Vooral op de weg kan ik niet vooraf de files checken en doe ik er dagelijks langer over om thuis te komen …. Grrrrr. Ik hoop achteraf geen verassing in de vorm van een boete te ontvangen in mijn brievenbus.

Het is een leuk experiment en moeilijker dan gedacht. Iedereen succes met laatste loodjes

Michael

Help ik bel teveel...!!

De eerste dagen was het zeker even wennen. Ik pakte mijn telefoon meerdere malen op terwijl ik helemaal geen berichten had. Het leek wel of ik last had van afkickverschijnselen. Normaal gesproken pak ik ’s avonds mijn telefoon om te Whatsappen of te Facebooken, maar nu ik geen internet aan heb staan moet ik andere dingen verzinnen. Zo ben ik afgelopen dinsdag voor de eerste keer dit jaar gaan zwemmen in een binnenzwembad. Het klinkt misschien raar, maar ook merk ik dat mijn gesprekken met andere mensen in real life langer duren dan normaal. Ik word namelijk niet gestoord door berichten via mijn telefoon. Overigens kom ik er dankzij deze week wel achter dat ik niet genoeg belminuten heb in mijn abonnement. Nu bel ik elke dag en zie ik mijn minuten razendsnel wegvliegen. Dit geeft wel aan hoe “belangrijk” internet is in mijn dagelijks leven.

Nog even volhouden!

We hebben de eerste helft overleefd en beginnen nu aan de tweede helft van de week. Geen internet gebruiken, maar gewoon het oude leventje zonder internet oppakken. We gaan ervan uit dat Dennis voor het einde van de week een echte krant heeft gekocht, Aimée het record breekt voor het blazen van de grootste bel en ik (Michael) geen te hoge rekening heb voor mijn overschreden bundel!

Een half weekje meedoen?

Je kunt nog steeds meedoen. Misschien lukt het je wel om een half weekje offline te blijven?

Bekijk onze Facebookpagina en doe mee!