Apex Legends - De nieuwste Battle Royale game

3-6-2019

Uit het niets werd op 4 februari 2019 een nieuw battle royalespel gelanceerd: Apex Legends. Electronic Arts (EA) bracht het gratis spel uit voor de PlayStation 4, Xbox One en Windows. In de eerste dagen na lancering waren er al 10 miljoen Apex Legends spelers. Maar wat is Apex Legends nu eigenlijk? Is het spel de moeite waard om te spelen? En is het de moeite waard om toch geld uit te geven aan dit gratis spel? Je leest het allemaal in deze Apex Legends review.

 • Wat is het
  Een battle royale game in het Titanfall universum
 • De prijs
  Free-to-play, optionele microtransacties voor skins & rewards
 • Ontwikkelaar
  Respawn Entertainment
 • Uitgever
  Electronic Arts (EA)
 • Link
  Officiële Apex Legends website

Wat is Apex Legends?

Apex Legends is een battle royalespel. Dit genre computerspellen kenmerkt zich doordat er een groot aantal spelers tegen elkaar strijdt om de laatste overlevende te zijn. Je kent dit soort spellen waarschijnlijk al wel van Fortnite, een vergelijkbaar battle royalespel. Toch is Apex Legends net iets anders, doordat je als speler voorafgaand aan een spel een personage met bepaalde rol kiest. Zo kun je kiezen om iets meer offensief te spelen, of juist defensief, maar ook ondersteunend of meer als verkenner. In een team van drie, ook wel een ‘squad’ genoemd, speelt ieder een andere rol.

Apex Legends release trailer

Kenmerkend voor de battle royalespellen zoals Apex Legends is dat je zonder uitrusting of wapens start. Deze zijn te vinden in het speelveld, dat steeds kleiner wordt naarmate minder spelers overblijven. Om de ervaring van het spel te verbeteren, kun je een Apex Legends Battle Pas aanschaffen. Hiermee heb je de mogelijkheid om allerlei cosmetische items en skins te ontgrendelen. Zo zie jij er extra uniek uit! De Apex Legends Battle Pas schaf je aan met Apex Coins, waar we later dieper op in zullen gaan.

Hoe is de gameplay van Apex Legends?

Het grote pluspunt van Apex Legends is dat je voornamelijk veel bezig bent met actie. Oftewel, je hoeft geen kostbare tijd te besteden aan het verwisselen van wapens of het toevoegen van ‘attachments’. Ook beweeg je heel gemakkelijk door het speelveld heen, zodat je snel tot actie kunt komen of juist kunt ontsnappen wanneer jouw squad wordt aangevallen.

Ook is het gebruik van verschillende Legends, de personages, een fijne toevoeging. Zo maken de personages een blijvende indruk, zonder dat de één veel sterker is dan de ander. Ook heeft iedere character zijn eigen unieke hero ability. Vind de hero die bij jou past en knal binnen no-time door naar level 100.

Bouw de ultieme squad met Apex Legends

Bovendien kun je in Apex Legends perfect samen met twee vrienden of juist vreemden spelen. Het ‘ping’-systeem houd je elkaar op de hoogte van gevaar. Handig als je geen zin hebt om te praten! Je kunt bovendien zelfs je eigen teamgenoten weer tot leven wekken. Ontwikkel je eigen speelstijl en ontwikkel samen met jouw vrienden de ultieme squad. Wordt de winnaar van de battle royale en scoor unieke rewards!

Wat zijn Apex Legends Coins?

Apex Legends is een gratis spel, maar wanneer je er net iets meer uit wilt halen dan de gemiddelde speler, dan kun je Apex Legends Coins, ook wel Apex Coins, aanschaffen. Maar wat kun je hier dan mee? Het zijn voornamelijk cosmetische aanpassingen die gekocht kunnen worden. Jouw personage wordt er dus niet ineens een stuk beter door, maar hij of zij ziet er wel erg uniek uit. Ook heeft Apex Legends de eerste Apex Legends Battle Pas geïntroduceerd, waarmee je toegang tot items krijgt die na het seizoen nooit meer terug zullen komen. Deze Apex Legends Battle Pas schaf je ook aan met Apex Coins.

Apex Legends Battle Pass rewards

De rewards die je ontvangt met de Battle Pass zijn afhankelijk van je level. Er zijn meer dan 100 unieke items die je kunt scoren met de Battle Pass. Level jouw in-game character op tot level 100 om alle rewards te scoren (en blijvend te houden). Van weapon skins tot badges en van stat trackers tot nieuwe outfits. Blaas andere spelers van de kaart met jouw unieke look en maak indruk met je zeldzame weapon skins.

Seizoen 1 – Wild Frontier Battle Pass Trailer:

Gratis Apex Legends loot

Iedere Apex Legends speler ontvangt standaard een aantal gratis rewards per seizoen. In het eerste seizoen ontvang je bijvoorbeeld:

Apex Legends Coins scoren

Wanneer je op een veilige manier deze Apex Legends Coins wilt kopen, dan ben je bij Opwaarderen aan het goede adres. Het is natuurlijk ook heel erg leuk om een doorgewinterde Apex Legends gamer zo’n game gift card cadeau te doen. Wist je dat je deze tegenwoordig ook met een leuke digitale cadeauverpakking kunt versturen? Op deze manier heb jij het perfecte cadeau voor iedere Apex Legends gamer!