Alles wat je moet weten over de nieuwe PlayStation 5!

29-7-2020

PlayStation 5 komt eraan! De PlayStation 4 deed het bijzonder goed voor maker Sony. In juli 2019 zijn er 100 miljoen PlayStation 4 consoles verkocht. De vierde consolegeneratie was voor Sony de beste console die ze ooit hebben ontwikkeld, met heel wat exclusieve topgames die de verkoopcijfers van de console maar blijven boosten. De verwachtingen zijn dan ook erg hooggespannen voor de PlayStation 5 en ondertussen hebben we heel wat informatie om met je te delen.

Nieuwe PlayStation 5 controller (PlayStation)

PlayStation 5 release date

Wanneer komt de PlayStation 5 uit?

De PlayStation 5 release date is eind 2020, tijdens de periode van de feestdagen. Dat heeft Sony zelf bekend gemaakt. Dat is ook het enige wat wij kunnen zeggen over de PlayStation 5 release date, want een preciezere datum heeft het bedrijf nog niet vrijgegeven.

Het is op dit moment ook maar de vraag wat de Corona crisis voor invloed zal hebben op de release date van de PlayStation 5. Sony deelde in maart 2020 nog mee dat first-party games niet uitgesteld zouden worden vanwege de pandemie, maar enkele dagen later raakte toch bekend dat The Last of Us: Part 2 release uitgesteld werd. Het is momenteel dus nog even kijken of de PlayStation 5 echt tijdens de feestdagen van 2020 uitgebracht zal worden.

We kunnen wel een doordachte gok doen! Mocht de Corona crisis toch geen roet in het eten gooien, dan is de PlayStation 5 release date naar alle waarschijnlijkheid in november. Waarom gaan we daarvan uit? Omdat zowel de PlayStation 3 als PlayStation 4 in die maand uitgebracht werden. Die release is strategisch en heeft als doel om gebruik te kunnen maken van de belangrijke feestdagen, zoals Thanksgiving in de Verenigde Staten, Sinterklaas in veel Europese landen, en uiteraard Kerstmis. Het zijn allemaal feestdagen waarbij familieleden cadeautjes voor elkaar kopen, en vooral kinderen in de watten gelegd worden met hun favoriete speelgoed.

PlayStation 5 prijs

Hoeveel kost de PlayStation 5?

Het is nog niet officieel bekend wat de prijs wordt van de nieuwe PlayStation 5. Op basis van eerdere releases, gaan wij uit van de volgende twee opties.

Optie 1 – Het is aannemelijk dat Sony de PlayStation 5 aanbiedt voor een gemiddelde prijs rond de 400-450 euro. Na enige tijd zal Sony dan waarschijnlijk ook een krachtiger en duurder Pro-model introduceren, vergelijkbaar met de huidige PlayStation 4 Slim en Pro.

Optie 2 – Het zou ook goed kunnen dat Sony meteen twee PlayStation 5-modellen onthult, ook een basisversie en een Pro-model. De prijzen volgen dan mogelijk een andere logica: een basismodel voor 300 euro, maar met minder functies en een grotere nadruk op online abonnementsdiensten. Het Pro-model heeft dan waarschijnlijk meer functies, maar ook een hoger kostenplaatje van 500 euro.

PlayStation 5 games

De PlayStation 5 games zijn dichterbij dan je misschien denkt! Natuurlijk zal je nog even moeten wachten totdat je ze echt kunt spelen, aangezien de release van de PlayStation 5 gepland staat voor eind 2020. Echter zullen er in de komende maanden naar de officiële lancering tal van events de ruimte geven aan ontwikkelaars om hun nieuwe games te promoten. In verband met Corona is het nog niet bekend wanneer deze precies zullen plaatsvinden.

Er zijn momenteel nog niet veel bevestigde PlayStation 5 games te vinden. Ook is het nog afwachten welke titels er nu precies tegelijkertijd gelanceerd worden met de PlayStation 5.

Welke games kunnen we wel verwachten op de PlayStation 5? Hieronder hebben we een handige lijst samengesteld met titels die bevestigd zijn. Daaronder vind je een lijst met titels die verwacht worden, maar nog niet officieel bevestigd zijn door de ontwikkelaar.

Bevestigde PlayStation 5 games:

 • The Lord of the Rings: Gollum
 • Godfall
 • Demon’s Souls
 • Watch dog: Legion
 • Gods and Monsters
 • Rainbow Six Quarantine

Verwachte PlayStation 5 games:

 • Cyberpunk 2077
 • Death Stranding
 • Ghost of Tsushima
 • The Last of Us: part 2
 • Starfield
 • The Elder Scrolls 6
 • Grand Theft Auto 6
 • Horizon Zero Dawn 2
 • God of War 2
 • Battlefield 6

PlayStation 5 gamecard

Wil jij alvast zeker zijn dat jij je PlayStation 5 gamecard hebt, voordat de PlayStation 5 is uitgebracht? Koop dan snel je Opwaarderen.nl PlayStation card. Zo kan je direct jouw nieuwste PlayStation 5 games bestellen!