De top 10 beste Netflix Originals

27-5-2020

Nu de meeste mensen in Nederland thuis moeten blijven vanwege COVID-19 oftewel het nieuwe Corona-virus, kunnen we wel wat leuks gebruiken! Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer de deur uit voor een leuke film en hoef je ook niet meer een week te wachten voor de volgende aflevering van je favoriete serie. Je kunt de beste films en series natuurlijk gewoon vanaf de bank kijken via de streamingdienst Netflix. Naast films en series van andere producenten, produceert Netflix zelf ook bingewatch-waardig materiaal, de Netflix Originals! Dit is de top 10 best Netflix Orginals van Opwaarderen.nl.

1. Peaky Blinders

De historische kostuumdrama Peaky Blinders speelt zich af in de Britse industriestad Birmingham, vlak na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het gaat over de beruchte, criminele Peaky Blinders-bende uit de arbeiderswijk Small Heath. De criminele organisatie wordt geleid door de zeer sluwe maar charmante Tommy Shelby. Door middel van misdaad en bedrog probeert Shelby rijkdom, aanzien en macht probeert te vergaren voor hemzelf en zijn familie. Dit gaat natuurlijk niet zonder gevolgen! Elk seizoen krijgen de Peaky Blinders te maken met criminele rivalen, corrupte politiekorpsen, Bolsjewieken (communisten) en de IRA (het Ierse Republikeinse Leger).

Peaky Blinders Netflix

2. Riverdale

Riverdale is een klein stadje in de Verenigde Staten. Het is veilig, netjes, onschuldig, niet anders dan andere kleine steden in de VS. Althans, zo lijkt het op het eerste oog. Al snel blijkt dat het leven van de inwoners van Riverdale zich afspeelt in een plek vol mysterie. Je volgt de tikkeltje surreële uitdagingen van de roodharige tienerjongen Archie Andrews en zijn vrienden, waarbij school, familie, vriendschappen en romantiek een grote rol spelen. Het verhaal begint rondom de mysterieuze dood van Jason Blossom. Maar dat is nog maar het begin van alle geheimen die het kleine stadje in petto heeft voor haar inwoners!

Riverdale Netflix

3. Star Trek Discovery

In de periode na Star Trek: Enterprise en zo’n tien jaar voor Star Trek: The Original Series, speelt het verhaal van Star Trek Discovery zich af. Het volgt de vrouwelijke wetenschapper Michael Burnham van het ruimteschip U.S.S. Discovery op verschillende avonturen. Door middel van flashbacks kom je veel te weten over haar traumatische verleden en haar motieven. Zo geeft haar bijzondere opvoeding haar een unieke blik op het universum. Ondertussen mondt het hernieuwde conflict tussen Starfleet en de Klingons al snel uit tot een dodelijke confrontatie. Dit betekent het begin van een grote oorlog. Leuk feitje: sommige scènes worden zelfs geheel in het Klingon gesproken!

Star Trek Discovery Netflix

4. Murder Mystery

De komedie mysterie film Murder Mysterie gaat over het Amerikaanse echtpaar Audrey en Nick. Als Audrey haar echtgenoot confronteert met het gebrek aan romantiek na vijftien jaar huwelijk, verzint Nick dat hij een verrassingsreis naar Europa heeft gepland. Tijdens hun vlucht naar Italië, die Nick lastminute heeft geboekt, ontmoet het echtpaar de charmante miljardair, Charles, die hen uitnodigt om mee te gaan op zijn jacht. Daar ontmoet het stel excentrieke types, zoals Malcolm, de oude oom van Charles, die nu een relatie heeft met de ex-vriendin van Charles. Als Malcolm onder verdachte omstandigheden om het leven komt, moedigt Audrey haar echtgenoot aan om de moord op te lossen. Nick heeft haar immers altijd voorgelogen dat hij detective is. Het is een race tegen de klok als er steeds meer verdachten sterven en het Amerikaanse stel ook gezien wordt als hoofdverdachten.

Murder Mystery Netflix

5. The Disappearance of Madeleine McCann

De Amerikaanse documentaireserie ‘The Disappearance of Madeleine McCann’ geeft in acht aflevering een gedetailleerde kijk op de verdwijning van Madeleine McCann. Madeleine verdween als driejarige peuter in mei 2007 uit een vakantieappartement in de Algarve in de badplaats Praia da Luz in Portugal. Dit gebeurde terwijl haar ouders op 100 meter afstand aan het eten waren met vrienden. Hoewel de McCanns zelf niet meedoen aan de documentaireserie, gaat de serie wel in op hun rol. Daarnaast gaat de serie in op de media-aandacht voor de zaak en het onderzoek naar de verdwijning.

The Disappearance of Madeleine McCann Netflix

6. House of Cards

De Amerikaanse, politieke thriller serie House of Cards speelt zich af in Washington, D.C. Het verhaal gaat over het democratisch congreslid Frank Underwood en zijn even ambitieuze echtgenote Claire Underwood. Als Frank niet, zoals hij zo graag wilde, wordt benoemd tot staatssecretaris, komt hij met een uitgebreid plan om wraak te nemen en de macht te krijgen. Hierin wordt hij bijgestaan door de volhardende Claire. Thema’s als meedogenloos pragmatisme, manipulatie, verraad en macht komen allemaal aan bod. Wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie is Kevin Spacey, die Frank speelde, uit de serie geschreven. In het zesde en laatste seizoen is Claire dan ook het hoofdpersonage.

House Of Cards Netflix

7. Designated Survivor

Na een aanval tijdens de State of the Union –de jaarlijkse, presidentiële toespraak tot de leden van het Amerikaanse Congres–, komen de president en alle kabinetsleden van de VS om. Op één minister na. Deze minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, Tom Kirkman, is de ‘designated survivor’ oftewel de aangewezen overlevende. Dit is de persoon die fysiek ergens is, op een veilige en niet openbare locatie, wanneer de president, de vicepresident en het kabinet tegelijkertijd aanwezig zijn bij publieke evenementen. Op deze manier kan de presidentiële lijn van opvolging niet geheel in één keer worden weggevaagd. Al gauw wordt minister Kirkman beëdigd als president, maar de aanval tijdens de State of the Union is nog maar het begin van een reeks crisissituaties.

Designated Survivor Netflix

8. 13 Reasons Why

Vlak na de zelfmoord van Hannah, ontvangt de zeventienjarige middelbare scholier Clay een doos met dertien cassettebandjes. Hierop hoor je een intens emotioneel audiodagboek van Hannah, waarin ze redenen geeft voor haar besluit om haar leven te beëindigen oftewel 13 reasons why: van roddelen en pesten tot aanranding. In het tweede seizoen, volg je de rechtszaak tussen Hannah's ouders en haar middelbare school, waarvoor Clay bewijzen probeert te vinden voor de corrupte cultuur van de school en het voortrekken van rijke, sportieve leerlingen. In het derde seizoen proberen Clay en zijn vrienden degene die een poging heeft gedaan tot een schietpartij op school te helpen met zijn herstel. Ondertussen wordt een andere leerling vermoord.

13 Reasons Why Netflix

9. Isn't It Romantic

In de satirische fantasy romcom film Isn’t it Romantic volg je de architect Nathalie, die van jongs af aan een sterke hekel heeft ontwikkeld voor romantische komedies. Deze afkeer wordt versterkt door haar lage zelfrespect en moeite om liefde te vinden. Als Nathalie bij een overval bewusteloos wordt geslagen, verandert haar leven zelf in een stereotypische romcom, waarin alle mensen in haar leven een ander personage aannemen. Haar vriendelijke assistente wordt nu haar vijand, haar buurman wordt haar flamboyante gay bestfriend en de super knappe miljardair-klant van haar bedrijf wordt verliefd op Nathalie. Bovendien krijgt haar goede collega/vriend Josh een relatie met het knappe billboardmodel op kantoor. Tijdens haar wanhopige pogingen om terug te keren naar de realiteit, leert Nathalie een hoop wijze lessen over haar eigen leven.

Isn't It Romantic Netflix

10. Virgin River

In de Amerikaanse romantische dramaserie Virgin River volg je de recente weduwe Melinda Monroe oftewel Mel. In de hoop om haar pijnlijke herinneringen achter zich te laten, reageert ze op een advertentie om te werken als verloskundige en verpleegster in de kleine stad Virgin River in Noord-Californië. Ze verhuist van de grote stad naar deze kleine, afgelegen plek in de bossen, omdat ze denkt dat dit de perfecte plek is voor een frisse start. Al snel komt ze erachter dat het leven in Virgin River niet zo gemakkelijk is als ze had verwacht. Voordat ze het kleine stadje haar thuis kan maken, moet ze eerst zichzelf leren te genezen. Ook ontmoet Mel een intrigerende man.

Virgin River Netflix

 

Koop nu een Netflix cadeaukaart voor jezelf of voor iemand anders en geniet van the best Netflix Originals van dit moment! Heb je de beste Netflix Originals van nu al gezien? Nog meer Netflix Orginals tips vind je in onze blog over de leukste Netflix Originals van juli 2019. Ben je meer in de kerststemming, bekijk dan onze top 5 beste kerstfilms op Netflix. En als je meer in bent voor een romantische film, lees dan onze vijf aanraders voor Valentijnsdag. Veel plezier met bingewatchen!