Een nieuwe telefoon: hoe kies je de beste smartphone?

11-3-2019

Het kopen van een nieuwe telefoon is altijd een tweestrijd. Aan de ene kant wil je de beste optie vinden die bij jouw eisen past, maar aan de andere kant wil je er ook niet teveel geld aan besteden. Het ding kan immers kapot gaan of gestolen worden. Dus hoe kies je nu de beste smartphone? Het meest belangrijk is om te beseffen wat voor een gebruiker jij bent. Pak je voor elke gelegenheid je smartphone erbij om een mooie foto te schieten? Of wil je altijd gebruik kunnen maken van de nieuwste technische snufjes? Of ben je juist niet zoveel met je smartphone bezig, en wil je gewoon een nieuwe telefoon die werkt?

Voor de fotograaf: Apple iPhone XS

Al jaren is de iPhone van Apple niet meer de nieuwste op technisch gebied, maar mooi zijn de smartphones wel. De nieuwste telg, de iPhone XS, straalt luxe uit en werkt erg fijn, maar heeft vooral een geweldige camera. Een dubbele camera zelfs, met zowel een groothoeklens als een telelens. Dankzij de TruDepth-technologie kan er met diepte gewerkt worden, waardoor je bijvoorbeeld een onscherpe achtergrond kan creƫren in portretmodus. Bovendien wordt er bij deze beste smartphone in de categorie fotografie ook veel rekening gehouden met belichting en beweging. Kortom, de Apple iPhone XS is jouw smartphone wanneer je een echte fan van fotografie bent.

Voor de techneut: Samsung Galaxy S10

De echte gadget freaks willen natuurlijk het nieuwste van het nieuwste. De net aangekondigde Samsung Galaxy S10 is daarom de beste smartphone in deze categorie. Aan de voorkant is de camera in het scherm verwerkt. Dat betekent dat er een gaatje in het display zit, en daaromheen loopt het scherm gewoon door. Hierdoor valt de camera nauwelijks op en heb je een extra groot scherm. Het meest bijzondere is misschien toch wel de vingerafdrukscanner in de Samsung Galaxy S10, want deze zit onder het beeldscherm. Bij het ontgrendelen licht een icoontje op, waarop je je vinger moet leggen. Hierdoor hoeft er niet elders op de telefoon ruimte worden gemaakt voor deze scanner.

Voor de bespaarder: Xiaomi Pocophone F1

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon een goede telefoon wilt hebben, maar hier niet zoveel geld aan uit wil geven. Waar bovenstaande opties tegen de duizend euro lopen, valt de Xiaomi Pocophone F1 heel erg mee. Deze budgetvriendelijke smartphone is een high-end optie met genoeg opslag, een prima scherm en goede accuduur. Je kunt daarnaast fijn muziek luisteren en nog gewoon een koptelefoon of oordopjes gebruiken via de 3,5mm-aansluiting. De Xiaomi Pocophone F1 is dus een perfecte smartphone voor een wat kleiner budget.

 

Wanneer je jouw favoriete smartphone hebt gevonden, dan moet je nog beslissen of je een abonnement afsluit of dat je voor prepaid bellen en internet gaat. Deze laatste optie is tegenwoordig weer helemaal hot! Waar je jaren geleden speciaal naar de winkel moest wanneer je de laatste centen had opgebeld, kun je tegenwoordig heel eenvoudig online beltegoed kopen. Daarnaast kun je ook gewoon overal Whatsappen of op social media via prepaid internet. Nog niet overtuigd? We hebben een aantal voordelen van een prepaid belbundel voor je op een rij gezet. Kies dus zeker eens voor prepaid wanneer je je nieuwe smartphone in huis hebt!