Pokémon Go opwaarderen

26-07-2016

Niemand heeft het kunnen missen; de officiële lancering van Pokémon Go in Nederland! Ook bij Opwaarderen.nl op kantoor is het raak; de Magikarp’s spatteren rond op de toetsenborden en een Psyduck maakt de koffiebar onveilig. Zodra er een zeldzamer exemplaar in de buurt is gevonden loopt ons kantoor (stiekem) eventjes leeg. Dankzij mijn Pokémentor (ja echt) heb ik verschillende artikelen uitgeprobeerd en tips & tricks opgedaan.

#1 Items in de Pokémon Go app

Elke Pokéstop keert wanneer je er aan draait een aantal items uit; vaak Pokéballs maar ook bijzondere items zoals bijv. Incense. Deze kan je vinden in het menu midden onderaan onder het kopje Items. De Incense beloofd wilde Pokémon naar jouw locatie aan te trekken. Gelukkig raakte niemand gewond en kon ik er een aantal vangen; want het werkt verslavend.

#2 Pokémons verkopen/transfer

Gotta catch ‘m all is natuurlijk het motto. Maar wat doe je met alle dubbele Pokémon ? – (of in mijn geval alle vijf Magikarps). Wanneer je je selectie gevangen Pokémon bekijkt in het menu kan je kiezen om deze naar de ‘professor’ te sturen/geven. In ruil hiervoor krijg je een (in mijn geval Magikarp) snoepje waarmee je jouw Pokémon eventueel kan laten evolueren, ofwel een power-up kan geven. Je hebt er wel veel van nodig.. dus je moet ze inderdaad allemaal vangen.

#3 Pokéballs terug krijgen

Soms wil het gewoon niet lukken; de Pokémon blijft net opspringen wanneer je net je Pokéball er op tracht te gooien; en je blijft maar missen. Bij Opwaarderen.nl op kantoor kijkt op dit soort momenten natuurlijk net iedereen mee en (als ervaringsdeskundig) weet ik als geen ander hoe het is om jezelf – bijna – voor de kop te slaan. Maar; niet getreurd! Het blijkt dat als je de Pokémon mist en op de Pokéball tikt voordat ie verdwijnt dat je hem weer terug krijgt! Zo kan je zo vaak gooien als je wilt, en hopelijk die fel begeerde Pokémon vangen voordat ie stiekem weg rent.

Mochten de tips niet baten, en je toch Pokéballs of Items als Incense wilt kopen, dan kan dit simpel met Google Play of Apple iTunes tegoed; natuurlijk ook beschikbaar in de Opwaarderen.nl winkel!