Waarom je moet kiezen voor prepaid internet

3-5-2019

Je herinnert het je vast nog wel, jouw eerste mobiele telefoon met prepaid tegoed. Met ongeveer € 20 per jaar te besteden, belde en sms’te je alleen als het echt nodig was. Inmiddels zijn er veel mensen overgestapt naar een mobiel abonnement waarmee ze ook kunnen internetten, niet wetende dat er ook prepaid internet bundels bestaan. Er zijn situaties waarin prepaid data beter bij je past dan een internetabonnement, en we leggen graag uit waarom.

Voordelen prepaid internet bundel

Het grootste voordeel van prepaid mobiel internet is dat je zo veel of zo weinig data als jij wilt kunt afnemen en gebruiken. Met Vodafone prepaid internet kun je bijvoorbeeld voor een dag, week, maand of kwartaal extra MB’s aanschaffen, terwijl je met een Lycamobile internet bundel een hoeveelheid MB’s met een geldigheidsduur van zes maanden koopt. Aangezien prepaid providers niet werken met beëindigingskosten, kun je in theorie zo vaak switchen als jij wilt. Hiermee geniet je optimaal van alle prepaid data aanbiedingen. Bij Opwaarderen.nl kun je gebruik maken van Lycamobile, Lebara, Vodafone en T-mobile.

Bij een prepaid internet bundel zit je niet vast aan een contract. Je betaalt gewoon bij aanschaf en het is aan jou of je weer nieuw mobiel internet koopt wanneer de MB’s op zijn of de geldigheidsduur is verlopen. Dankzij dit aankoopproces zijn er ook geen verborgen kosten waarmee je ineens geconfronteerd kan worden. Wanneer jouw internet bundel op is, is deze ook echt op, en maak je geen extra kosten door buiten je bundel te internetten.

Het laatste voordeel van prepaid mobiel internet is dat je dit heel eenvoudig en veilig zonder creditcard kunt aanschaffen. Zo hoeft er dus ook geen creditcard check te worden uitgevoerd.

Nadelen prepaid mobiel internet

Net zoals dat een abonnement voor MB’s niet voor iedereen is weggelegd, geldt dat ook voor prepaid internet. Zo moet je zelf wel de gebruikte data of de tijd in de gaten houden, anders kan het zomaar gebeuren dat je zonder internet bundel zit. Gelukkig heeft Opwaarderen.nl een app waarmee je op elk moment jouw mobiele internet weer kunt aanvullen.

Daarnaast is een prepaid internet bundel misschien niet de beste optie voor mobiele gamers of andere grootgebruikers. Ook als je niet zo goed in de gaten hebt hoeveel MB’s je gebruikt, of geen moeite wilt doen om dit uit te zoeken, dan zou je door consistent te veel of te weinig mobiel internet te kopen uiteindelijk duurder uit kunnen zijn. En dat is natuurlijk zonde!

Prepaid internet bundel iets voor jou?

Hopelijk hebben we je iets beter kunnen helpen bij de beslissing of prepaid data beter bij jou past dan een abonnement. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast en bieden daarom ook zoveel mogelijk verschillende aanbieders van prepaid internet bundels aan. Opwaarderen.nl werkt namelijk samen met Lycamobile, Lebara, Vodafone en T-mobile.