Prepaid SMS-en

Mobiel bellen met volledige controle.

Koop vandaag nog je prepaid simkaart online en bel voortaan voordelig mobiel.

Meer informatie over Prepaid SMS-en

Prepaid SMS-en

SMS staat voor Short Message System. Elke mobiele telefoon is uitgerust met de mogelijkheid om kleine tekstberichten van maximaal 160 tekens te versturen naar een andere mobiele telefoon. Deze kan de ontvanger dan op elk gewenst moment lezen en eventueel ook bewaren zoals je dat met een e-mail bericht kan doen.

Sommige mensen geven de voorkeur aan sms-en boven bellen omdat het snel en goedkoop is. SMS is dan ook bij uitstek ook geschikt voor een kleine concrete boodschap. Ook als je iemand op een laat tijdstip toch nog ergens aan wil herinneren is een SMS bericht de meest ideale oplossing.

Prepaid SMS-en

Ook met een prepaid toestel kan je gewoon sms-en. Vaak betaal je dan voor elk sms-je een vast bedrag of een belminuut. De kosten voor sms-en worden dus gewoon afgetrokken van je standaard beltegoed. Is je beltegoed op dan kan je het snel en eenvoudig online opwaarderen bij Opwaarderen.nl.

SMS in het buitenland

In het buitenland is sms-en vaak goedkoper dan bellen omdat je een boodschap in een klein berichtje kan zetten en niet meerdere minuten aan de telefoon hangt. Net als bij bellen in het buitenland zijn de kosten voor mobiel sms-en in het buitenland meestal wel hoger dan normaal. Raadpleeg de website van je provider om te zien hoeveel jij betaald voor mobiel sms-en in het land waar jij naartoe wil.

Grote SMS berichten

Een SMS bericht kan bestaan uit maximaal 140 bytes. Als je de extra informatie die een SMS bericht bevat daar vanaf trekt kan je een bericht sturen van ongeveer 120 tekens. Bij moderne mobiele telefoons kan je vaak ook berichten sturen die groter zijn dan 120 tekens. Het bericht wordt dan bij de verzending opgedeeld in meerdere berichten van maximaal 120 tekens en wordt bij de ontvanger weer weergegeven als een bericht. Het gevolg hiervan is dat je wel voor elk individueel verzonden bericht betaald.

SMS vs. MMS

MMS is de multimedia variant van SMS. MMS is vaak alleen beschikbaar op moderne mobiele telefoons en stelt je instaat om tekst berichten te versturen die tevens geluid en bewegende beelden kunnen bevatten. Omdat er meer data verzonden moet worden bij het versturen van een MMS bericht is het vaak duurder dan het verzenden van een SMS bericht. Daarnaast is het ook belangrijk dat de ontvanger van het MMS bericht ook een telefoon heeft die in staat is om MMS berichten te lezen.

Meer informatie