Top 5 romantische films op Netflix in 2020

27-5-2020

Eerder schreven we al over de top 10 beste Netflix Originals. Maar wat zijn nu de beste romantische films op Netflix? Wij hebben een lijstje samengesteld met onze ultieme favorieten van 2020. Koop een abonnement met onze Netflix cadeaukaart en geniet van onze vijf ‘romantische films op Netflix’-aanraders. Met wie kijk jij deze romantische films op Netflix?

1. Modo Avião

In de Braziliaanse komedie film Modo Avião, wat vliegtuigmodus betekent, volg je de jonge fashion design studente Ana. Ana droomt ervan om een grote styliste te worden, maar als ze een voorstel krijgt om influencer te worden van een bekend merk, laat ze alles vallen. Ana stopt met studeren en stopt al haar tijd in het maken van digitale content. Het leek haar in eerste instantie een fantastische baan, maar het influencerleven wordt steeds schadelijker voor Ana. Op een dag krijgt de jonge vrouw, terwijl ze aan het bellen is, een ernstig auto-ongeluk. Hierdoor kan ze haar beroep als influencer niet meer uitoefenen. Ana wordt naar de boerderij van haar norse opa Germano gebracht, waar ze een digitale detox ondergaat.

Modo Avião Netflix

2. Marriage Story

Zoals de titel al doet vermoeden is Marriage Story een verhaal over een huwelijk, namelijk het schijnbaar perfecte huwelijk van Nicole en Charlie in New York. Jaren geleden kreeg de actrice uit L.A. de kans om een grote Hollywoodster te worden, maar ze ontmoette de jonge, theaterregisseur Charlie. De twee werden op slag verliefd en Nicole kiest voor hun liefde. Terwijl hij steeds beroemder wordt, cijfert zij zichzelf steeds meer weg, zowel in zijn theaterstukken als in hun relatie. Tenminste dat vindt Nicole. Charlie vindt het allemaal wel prima gaan. De twee krijgen samen een zoon en het leven kabbelt door. Totdat Nicole een rol aangeboden krijgt in Hollywood. Ze gaat terug naar haar familie in L.A. Zal hun huwelijk het overleven?

Marriage Story Netflix

3. Always Be My Maybe

Always Be My Maybe is een romantische komedie, die meer komisch is dan romantisch. Je volgt Sasha en Marcus, die in San Francisco opgroeiden als beste vrienden. Na een ongemakkelijke vrijpartij komt er helaas een einde aan hun goede vriendschap. Ze krijgen ruzie en hun wegen scheiden. Jaren later kruisen hun wegen weer, wanneer Sasha een succesvolle chefkok is, maar Marcus een ambitieloze muzikant, die nog bij zijn vader woont. Ondanks dat de twee totaal verschillende levens zijn gaan leiden, blijken de gevoelens voor elkaar nog niet gedoofd te zijn! Extra grappig is de bijrol van Keanu Reeves, die een persiflage speelt van zichzelf. Gegarandeerd lachen dus!

Always Be My Maybe Netflix

4. Love Jacked

Love Jacked is een romantische komedie over Maya, een 28-jarige vrouw met artistieke ambities. Haar eigenzinnigheid botst met de verlangens van haar vader Ed, die zijn dochter het liefst plichtsgetrouw zijn familiewinkel ziet overnemen. Maya wil echter meer onafhankelijk worden en besluit om naar Afrika af te reizen om inspiratie op te doen. Tijdens haar verblijf in Afrika, ontwikkelt zich een wervelende romance met Mtumbie en het stel wordt zelfs verloofd. Maar kort voordat Maya naar huis gaat, betrapt ze Mtumbie met een andere vrouw! Maya verbreekt hun verloving, maar wil niet terugkeren naar huis zonder verloofde, uit angst voor afkeuring van haar vader. Ze vraagt Malcolm, een oplichter op de vlucht voor zijn wraakzuchtige partner in crime Tyrell, om te doen alsof hij Mtumbie is.

Love Jacked Netflix

5. By the Sea

In By the Sea volg je het Amerikaanse stel Vanessa en Roland, gespeeld door celebrity koppel Angelina Jolie en Brat Pitt, in de jaren zeventig. Een trauma uit het verleden drijft het echtpaar langzaam maar zeker uit elkaar. Om hun huwelijk te redden, besluiten de voormalige danseres en haar man om samen een lange reis door Frankrijk te maken. Helaas wordt het er daar niet beter op. Totdat het stel tijdens hun reis een stop maakt bij een stil dorpje aan zee. Daar, aan de Zuid-Franse kust, ontmoeten ze een pasgetrouwd stel. Doet de reis door Frankrijk het huwelijk van Vanessa en Roland toch nog goed?

By The Sea Netflix

 

Koop nu een Netflix cadeaukaart voor jezelf of voor iemand anders en geniet van de beste romantische films op Netflix op dit moment! Krijg je geen genoeg van de romantische films op Netflix, lees dan onze vijf aanraders voor Valentijnsdag. Heb je al onze ‘romantische films op Netflix’-aanraders al gezien? In onze blog met de top 10 beste Netflix Originals van juli 2019 vind je nog meer Netflix tips. En als je meer in de kerststemming bent, lees dan onze top 5 beste kerstfilms op Netflix. Veel kijkplezier!