Beste films voor Valentijnsdag op Netflix

31-1-2019

Op Valentijnsdag kijken we in Nederland massaal romantische films, of dit nu samen met je vriend(in) in de bioscoop is of alleen onder een dekentje op de bank in gezelschap van chocolade. Tegenwoordig hoef je namelijk helemaal niet meer de deur uit voor een leuke film op 14 februari, want streamingdienst Netflix heeft genoeg nieuwe en klassieke pareltjes die jij vast nog niet allemaal hebt gezien. Lees snel verder en blokkeer de avond maar snel in je agenda.

1. Fifty Shades of Grey

Eindelijk is het moment daar; de eerste film van de erotisch getinte trilogie Fifty Shades komt naar Netflix. Net op tijd voor 14 februari, zodat je twee uur lang kunt wegzwijmelen bij Dakota Johnson en Jamie Dornan. Heb je de hele hype gemist? In dit eerste deel krijgt de net afgestudeerde Anastasia de kans om Christian Grey te interviewen. Hij is een succesvolle ondernemer met genoeg geld op zijn rekening. Het ietwat ongemakkelijke interview blijkt te start te zijn van een bijzondere relatie tussen de twee.

2. Set It Up

Twee werkgevers die verslaafd zijn aan hun baan en twee assistenten die het hierdoor regelmatig erg lastig hebben. Met een goed doordacht plan zorgen Harper en Charlie ervoor dat hun bazen met elkaar op date gaan, om even te kunnen ontsnappen aan het drukke werkleven. En dat blijkt best goed te gaan. Ondertussen kunnen Harper en Charlie het ook wel goed met elkaar vinden. Set It Up is met een leuk verhaal en goede acteurs een echte aanrader voor 14 februari.

3. Every Day

Deze verfilming van David Levithan’s bestseller behoort niet tot de standaard romantische films. De tiener Rhiannon wordt namelijk verliefd op A., maar deze ziel bewoont elke dag een ander lichaam. Toch is de band zo sterk dat ze elkaar elke dag proberen op te zoeken. Echter maakt het wisselen van lichaam deze relatie wel erg lastig. Een leuke film voor jou en je lover.

4. Weg van Jou

Een romantische komedie van eigen bodem kan natuurlijk ook niet ontbreken in deze lijst. In de film wordt de Rotterdamse Evi voor haar werk verplaatst naar Zeeuws-Vlaanderen, waar ze maar moeilijk kan aarden. Terwijl Evi met vallen en opstaan haar tijd in de Zeeuwse regio probeert door te komen, valt haar aandacht steeds meer op schipper Stijn. En dat terwijl haar vriend Lennaert nog steeds in Rotterdam zit. Een grappige film die je zeker eens gezien moet hebben.

5. Letters to Juliet

Deze klassieker uit 2010 heb je vast wel eens gezien, maar dat is geen reden om hem op Valentijnsdag niet nog eens te bekijken. In het prachtige Italiaanse Verona vindt actrice Amanda Seyfried een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Ze kan het niet laten en gaat op zoek naar wie deze geliefden zijn.

 

Doe iemand een romantische avond Netflix cadeau met een Netflix cadeaukaart. Zo hoef je met Valentijnsdag niet zonder een leuke romantische film te zitten. En mocht je toch niet zo van dit romantische genre houden, dan hebben we nog een aantal andere Netflix tips waar jij zeker de avond mee door zult komen.