Hoe werkt netflix precies?

10-6-2020

Netflix is een streamingsdienst waarmee je onbeperkt vele series, films en documentaires kunt kijken zonder reclame! Dit kan op verschillende apparaten met internetverbinding. Sommige films en series kun je zelfs downloaden, waardoor je ze ook zonder internetverbinding kunt bekijken. Je raakt niet uitgekeken, want elke maand voegt Netflix vele series en films toe. Hier lees je hoe Netflix precies werkt en vind je vele tips om optimaal van jouw Netflix te genieten!

Welke Netflix abonnementen zijn er?

Verschillen in Netflix abonnementen

Netflix biedt drie streaming-abonnementen aan:

 • Basic-abonnement (€7,99 per maand)
 • Standaard-abonnement (€10,99 per maand)
 • Premium-abonnement (€13,99 per maand)

Met elk abonnement kun je overal en op elk geschikt apparaat onbeperkt series en films kijken zonder reclame. Het verschil in abonnementen zit hem in het aantal apparaten waarop tegelijk Netflix gekeken kan worden.

Basic-abonnement

Het Basic-abonnement is het goedkoopste abonnement van Netflix. Voor €7,99 per maand kijk je het gehele Netflix aanbod in Standard Definition (SD). Met dit abonnement kan dat op één apparaat tegelijk online. Daarnaast kun je op één apparaat offline kijken, want sommige titels kun je downloaden. Dit hoeft niet altijd hetzelfde apparaat te zijn. Je kunt bijvoorbeeld eerst een film downloaden naar je tablet en zodra je deze verwijderd hebt, een of meerdere afleveringen van een serie downloaden naar je mobiel. Met dit abonnement kan je dus op één apparaat tegelijk online Netflix kijken en naar één apparaat tegelijk titels downloaden. Zo kun je met een beetje flexibiliteit op twee apparaten op hetzelfde moment Netflix kijken!

Helaas zijn niet alle titels te downloaden. Willen jij en je partner, je kinderen, broer of zus, of je huisgenoten vaak tegelijkertijd iets anders kijken op Netflix, dan raden we je aan om een van de onderstaande abonnementen te nemen.

Standaard-abonnement

Met het Stadaard-abonnement kijk je voor €10,99 per maand het gehele aanbod in High Definition (HD) in plaats van in Standard Definition (SD). Het is niet mogelijk om met dit abonnement series en films van Netflix in Ultra High Definition (Ultra HD) te kijken. Wel kun je met dit abonnement op twee apparaten tegelijk Netflix kijken. Hetzelfde geldt voor downloadbare titels; deze kun je naar twee apparaten downloaden.

Premium-abonnement

Het Premium-abonnement biedt haar gebruikers de ultieme Netflix-ervaring. Voor €13,99 per maand kun je het gehele aanbod in High Definition (HD) en Ultra High Definition (Ultra HD) kijken. Daarnaast kun je met dit abonnement op wel vier apparaten tegelijk Netflix kijken en op vier apparaten tegelijk Netflix downloads hebben staan.

Enthousiast? Kies hier het Netflix abonnement wat het beste bij jou past. Goed om te weten: je kunt op elk moment jouw Netflix abonnement upgraden, downgraden of opzeggen. Let op: de beschikbaarheid van HD en Ultra HD is afhankelijk van je internetprovider, de mogelijkheden van je apparaat en de content zelf. Niet alle films en series zijn beschikbaar in HD of Ultra HD.

Op welke apparaten kan ik Netflix kijken?

Netflix apparaten

Je kunt Netflix gebruiken op elk apparaat met internetverbinding en de Netflix-app:

 • Streaming mediaplayers (bijv. Apple TV, Chromecast, LG)
 • Smart-tv’s (bijv. GRUNDIG TV, LG TV, Panasonic TV, Philips TV, Samsung TV, SONY TV, TOSHIBA TV)
 • Gameconsoles (bijv. PS3, PS4, Wii U, Xbox 360)
 • Settopboxen (bijv. KPN, Telfort, XS4ALL, Ziggo)
 • Blu-ray spelers of thuisbioscoopsystemen (bijv. LG, Panasonic, Philips, Samsung, SONY, TOSHIBA)
 • Smartphones en tablets (bijv. Android, Apple, Windows)
 • Pc’s en laptops (bijv. LG, Sony, Toshiba)

In de meeste gevallen zal de Netflix-app al geïnstalleerd zijn. Als dit niet het geval is, dan kun je de app gratis downloaden van een app store op jouw apparaat, zoals Apple App Store, Google Play en Microsoft Store, of inloggen op www.netflix.com. Kom je er niet uit, raadpleeg deze uitleg van de Netflix helpcentrum over het gebruik van Netflix op verschillende apparaten.

Wat moet je doen als inloggen op Netflix niet lukt?

Vijf tips voor als het inloggen op Netflix niet lukt

Wanneer aanmelden op Netflix niet lukt, neem de volgende stappen:

 • Controleer je e-mailadres en wachtwoord
 • Controleer actuele storingen bij Netflix
 • Reset je Netflix en/of apparaat
 • Reset je wachtwoord
 • Start het thuisnetwerk opnieuw op

Lees hier hoe je deze tips volledig kan toepassen als aanmelden op Netflix niet lukt.

Hoe kunnen meerdere mensen Netflix kijken op hetzelfde abonnement?

Meerdere Netflix-profielen aanmaken met één abonnement

Voor apparaten die na 2012 geproduceerd zijn, is het mogelijk om met één Netflix abonnement individuele profielen aanmaken, maximaal vijf. In een individueel profiel kun je jouw eigen voorkeuren aangeven. Daarnaast slaat Netflix op welke films en series je al gezien hebt en welke je op dat moment aan het kijken bent.

Elk Netflix-profiel biedt:

 • E-mail (alleen profielen uit de categorie Alle leeftijden)
 • Taalvoorkeur
 • Leeftijdscategorie
 • Instellingen voor afspelen
 • Gepersonaliseerde suggesties voor series en films
 • Mijn lijst (niet beschikbaar voor Kids-profielen op computers)
 • Beoordelingen (niet beschikbaar voor Kids-profielen op computers)
 • Lijst Onlangs bekeken (niet beschikbaar voor Kids-profielen)

Vanuit de functie ‘(Profielen) beheren’ kun je op de meeste apparaten profielen maken. In deze functie kun je ook de naam van het profiel wijzigen evenals de taal, leeftijdscategorie en avatar/profielafbeelding. Let erop dat je de wijzigingen opslaat voordat je verder gaat en dat elk profiel een unieke naam heeft. Hiernaast kun je in deze functie ook het profiel verwijderen, klik hiervoor op ‘verwijderen’ i.p.v. ‘opslaan’. Als je een profiel verwijdert, verwijder je hiermee ook de kijkgeschiedenis van het profiel. Lees hier hoe je je kijkgeschiedenis kan verbergen zonder je profiel verwijderen. Lukt het niet om een profiel te wijzigen op je apparaat, probeer het dan nogmaals op de Netflix-website op een computer. Let op het hoofdprofiel van een Netflix-account kan niet verwijderd worden.

Kortom, met één abonnement kunnen wel vijf mensen genieten van een gepersonaliseerde Netflix beleving op basis van de content die zij kijken en leuk vinden. Voor meer tips over profielen in een Netflix-account, raadpleeg dit artikel van de Netflix helpcentrum.

Hoe kan ik onderweg Netflix kijken?

Netflix offline kijken? Download je favoriete Netflix films en series!

Ook onderweg kun je genieten van de beste films, series en documentaires door de content van Netflix te downloaden. Dus ook wanneer je onderweg geen internetverbinding hebt, hoef je je niet te vervelen. Maar hoe download je films van Netflix? Dit lees je in onze blog over de leukste Netflix Originals, die je kunt downloaden. En inderdaad, daar vind je ook onze acht favoriete, downloadbare Netflix Originals!

Hoe kan ik de taal of ondertiteling op Netflix veranderen?

Op Netflix verander je gemakkelijk de taal van de ondertiteling of het geluid

Bij de meeste films en series op Netflix kun je ervoor kiezen om alternatieve audio, ondertiteling of audiodescriptie in of uit te schakelen en soms zelfs in verschillende talen. Op netflix.com/subtitles kun je zien voor welke films en series deze opties in de door jouw gewenste taal worden aangeboden door Netflix. In dit artikel lees je hoe je ondertiteling, bijschriften en alternatieve audio in en uit kan schakelen op het apparaat jij gebruikt.

Let op dat de voorkeuren voor ondertiteling niet worden opgeslagen als je content kijkt in het Kids-profiel. Als de ondertiteling automatisch op een andere taal staat dan gewenst, raadt Netflix aan om eerst een titel af te spelen met een leeftijdsclassificatie voor tieners of hoger, terwijl de ondertiteling hiervan is ingesteld op jouw voorkeurstaal.

Tip: je kunt ook het lettertype en de kleur van de ondertiteling wijzigen in Netflix. Ga in jouw Netflix-profiel naar ‘Mijn account’ en klik vervolgens op ‘Weergave van ondertitels’. Naast de kleur en het lettertype van de ondertiteling, kun je hier ook het kader en de vorm van de letters wijzigen, bijvoorbeeld naar een 3D-look!

Netflix cadeaubon

De Netflix cadeaubon is ideaal om jezelf of een vriend(in) cadeau te doen! Zo kun je samen eindeloos genieten van het gehele Netflix aanbod, de beste films, series en documentaires. Koop dus snel de Netflix cadeaubon  van Opwaarderen.nl en een lading popcorn met een Thuisbezorgd bon en het bingewatchen kan beginnen! Kan je niet kiezen uit het grote aanbod? Wij hebben de beste films en series, die exclusief te zien zijn op Netflix, voor je op een rijtje gezet: de top 10 beste Netflix Originals. Ben je meer in een romantische stemming? Check dan onze top 5 romantische films op Netflix in 2020. Veel kijkplezier!