Goedkoopste prepaid provider van Nederland

15-03-2018

Iedereen wil zo goedkoop mogelijk bellen en internetten met de mobiele telefoon, maar welke provider biedt nu de scherpste tarieven aan? In dit blogbericht leggen we van vijf providers de nationale tarieven naast elkaar en kunnen we hierna benoemen als de provider met de goedkoopste prepaid tarieven van Nederland.

Prepaid tarieven vergelijken

Om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende providers zijn we uitgegaan van tarieven die voor bellen en dataverbruik binnen Nederland gelden. Ook hebben we vijf providers uitgekozen om met elkaar te vergelijken, deze zijn: Lebara, Lycamobile, KPN, Vodafone en T-Mobile.Hieronder de tarieven op een rij:

ProviderConnectieBellenMobielData
Lebara23ct12ct/min26ct/min49ct/MB
Lycamobile23ct12ct/min26ct/min19ct/MB
KPN36ct25ct/min25ct/min15ct/MB
Vodafone20ct*20ct/min20ct/min10ct/MB
T-Mobile15ct*15ct/min15ct/min5ct/MB

Deze vergelijking is gemaakt op 9 maart 2018. Wijzigingen van de tarieven voorbehouden.

* Voor gesprekken korter dan een minuut wordt een minuut in rekening gebracht.

Uit dit lijstje blijkt dat T-Mobile op alle tarieven het goedkoopste scoort binnen Nederland. Op een goede 2de plaats is Vodafone te vinden. Als duurste komt Lebara naar voren. Vooral op data springen zij er op negatieve wijze uit. Wel hebben zij hiervoor speciale databundels die het dataverbruik goedkoper maakt. Deze staan dan los van je beltegoed en is beperkt geldig.

Waarom deze grote verschillen in prepaid tarieven?

Het verschil tussen de goedkoopste, T-Mobile en de duurste, Lebara heeft te maken met de doelgroep waar zij zich op richten. Lebara en Lycamobile staan bekend door hun goedkopere internationale tarieven en hierdoor komen ze er op nationaal niet sterk uit. Wel winnen ze het veelal met de tarieven voor het bellen naar het buitenland waardoor het betaalbaar blijft om je contacten te onderhouden met familie en vrienden in andere landen. Later meer over de winnaars en verliezers die scherpe internationale tarieven aanbieden.

Prepaid simkaarten

Heb je nog geen prepaid simkaart? Bij Lebara, Lycamobile en Vodafone kan je deze gratis online aanvragen. Bij KPN en T-Mobile moet je hiervoor een bedrag van rond de €5 voor betalen. Je simkaart zal via de post verstuurd worden. Om te stimuleren dat je de simkaart ook echt gaat gebruiken bieden de providers extra beltegoed aan na je eerste opwaardering of hebben ze al beltegoed op je simkaart gezet wat je direct kan gebruiken. Deze acties met simkaarten wijzigingen regelmatig. Kijk dus voor het actuele aanbod bij de desbetreffende provider.

Heb je al een simkaart van één van deze providers dan kan je makkelijk bij ons je beltegoed opwaarderen