Beste games van 2018 op een rijtje

28-12-2018

Tijdens de afgelopen twaalf maanden zijn er op de diverse spelcomputers weer een behoorlijk aantal goede games uitgebracht. Er is voor iedereen wel een geschikt spelletje te vinden, van games voor de hele familie tot aan race- en schietspellen. Mocht je nog wat tijd over hebben tussen de feestdagen, dan kun je nog uren vooruit met deze beste games van 2018.

1. Super Mario Party (Nintendo Switch)

Op zondagmiddag met de hele familie een bordspelletje spelen kan nu ook gewoon op de Nintendo Switch met Super Mario Party! Om de beurt ga je dobbelend over het speelbord en probeer je zoveel mogelijk muntjes en sterren te verzamelen. De mini-games na elke ronde zijn hilarisch en geschikt voor elke leeftijd. Ben je nog geen trotse eigenaar van dit spel, dan kun je een gamecard kopen en deze uitgeven in de Nintendo eShop.

2. Far Cry 5 (PC + Xbox One + Playstation 4)

In de open wereld van de Amerikaanse staat Montana moet je als politieagent de misdadiger Joseph Seed zien op te pakken. Echter heeft deze man met zijn sekte inmiddels zoveel volgers dat dit niet zo makkelijk blijkt te zijn. Far Cry 5 is alweer het twaalfde spel in de Far Cry-serie en is een echte aanrader voor liefhebbers van “first-person shooters”.

3. Assassin’s Creed Odyssey (PC + Xbox One + Playstation 4)

In dit avontuurlijke actiespel kun je kiezen tussen de mannelijke Alexios of de vrouwelijke Kassandra, afstammelingen van Leonidas I van Sparta en vechtend in de Peloponnesische Oorlog. Mocht je als gamer dit spel al in je bezit hebben, dan is het geven van een gamecard voor Assassin’s Creed Odyssey natuurlijk ook een leuke cadeautip.

4. Forza Horizon 4 (PC + Xbox One)

Met de nieuwste Ferrari of hartstikke snelle Lamborghini over het platteland van Engeland of door de stad Edinburgh scheuren, wie wil dat nu niet? In Forza Horizon 4 kan dit, en nog veel meer! Het racen gaat gepaard met elke week een ander seizoen en nieuwe races, waardoor je niet snel uitgekeken raakt. Forza Horizon 4 heeft een welverdiende plek tussen de tien beste games van 2018.

5. Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch)

Alweer het vijfde vechtspel in Super Smash Bros serie mag niet ontbreken in deze lijst. Je kunt kiezen uit alle geweldige Nintendo-personages en dankzij de Switch-console kun je de game waar en wanneer je maar wilt spelen.

6. Red Dead Redemption 2 (Playstation 4 + Xbox One)

Dankzij een erg realistische open wereld en een verhaal waarin je jezelf kunt verliezen, heeft ook Red Dead Redemption 2 een plekje bemachtigd op deze lijst. Het speelt zich af in het Wilde Westen, waar de laatste bendes worden opgepakt en een nieuw tijdperk zal aanvangen. Koop dit prachtige spel vandaag nog met een Playstation kaart in onze shop.

7. Marvel’s Spider-Man (Playstation 4)

De avontuurlijke actiegames doen het goed in 2018, want ook dit spel, gebaseerd op de gelijknamige superheld van Marvel, heeft een plekje verdiend in deze top tien. Stiekem is het namelijk ook hartstikke leuk om Spider-Man, Mary Jane Watson en Miles Morales te spelen in de open wereld gebaseerd op New York.

8. F1 2018 (PC + Xbox One + Playstation 4)

Voor alle liefhebbers van de Formule 1 is het natuurlijk net zo leuk om zelf als een coureur het seizoen van 2018 te beleven. Het spel draait namelijk niet alleen om racen, maar ook om alles wat daarnaast gebeurt, zoals het geven van interviews en het aanpassen van technische snufjes. Heb je F1 2018 nog niet geprobeerd? Schaf dan snel een gamecard aan en wacht niet langer, want voor je het weet staat het volgende seizoen alweer voor de deur.

9. God of War (Playstation 4)

Met een geweldige gameplay mag ook God of War niet ontbreken tussen de beste games van 2018. In het spel trekken Kratos en Atreus de aandacht van de Noorse goden terwijl ze het as van Krato’s vrouw willen uitstrooien. Dankzij een niet zo makkelijke tocht volgt er al snel een escalatie. Het is een goede game voor liefhebbers van actie en avontuur.

10. Fifa 2019 (PC + Xbox 360 + Xbox One + Playstation 3 + Playstation 4 + Nintendo Switch)

De hekkensluiter van deze top tien is het welbekende voetbalspel. De game die op vrijwel elke spelcomputer te spelen is bevat nu ook de UEFA Champions League en UEFA Europa League. Het is daarom extra leuk om als voetballiefhebber een Xbox Live kaart te krijgen, zodat je met al je vrienden online Fifa 2019 kunt spelen.