Nintendo Switch review

25-1-2019

De Nintendo Switch is inmiddels bijna twee jaar oud, maar nog steeds kijken mensen verwonderd op wanneer je de console in het openbaar vervoer of bij anderen thuis tevoorschijn tovert. Het nieuwste telg van de Nintendo familie is dan ook zeker een hebbedingetje. Elke maand worden er nog prachtige nieuwe Nintendo Switch games uitgebracht, zoals de net gelanceerde New Super Mario Bros. U Deluxe. Nog niet overtuigd? Lees dan snel deze Nintendo Switch review.

Gamen waar, wanneer en hoe jij wilt

Het meest unieke aan de Nintendo Switch is toch wel dat je de spelcomputer overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt dus zowel op het scherm van het apparaatje zelf spelen als op de televisie. Handig wanneer de kinderen geen zin hebben om mee te gaan op visite, of wanneer je zelf een lange treinreis moet maken. Je hoeft namelijk nooit meer je favoriete games thuis te laten met de Nintendo Switch en dat is toch wel echt een pluspunt.

Daarnaast is het mogelijk om de controllers, de Joy-Cons, op verschillende manieren te gebruiken. Wanneer je alleen speelt, kun je de knoppen aan het scherm laten. Zo houd je de gehele console vast tijdens het spelen. Daarnaast kun je ook de controllers van het scherm schuiven en in elke hand één Joy-Con houden. Individueel kun je ook nog eens een speciale houder gebruiken, zodat je de Nintendo Switch games met een traditionele controller speelt. Op welke manier je ook speelt, de Joy-Cons zijn klein van formaat, maar erg fijn in gebruik. Het bevordert gamen op diverse manieren en dat maakt de Nintendo Switch extra uniek.

Daag je vrienden uit in multiplayer

Deze Nintendo Switch review is natuurlijk niet compleet zonder het bespreken van de handige functies voor multiplayer. Door het loshalen van de Joy-Cons kun je razendsnel met twee spelers een van de toffe Nintendo Switch games voor multiplayer spelen, zoals Mario Kart 8 Deluxe. Samen op het scherm van de Nintendo Switch zelf kijken is misschien niet zo geschikt voor de slechte ogen, maar op de televisie is er natuurlijk alle ruimte. Je kunt lokaal zelfs met vier mensen spelen, maar dan moet je wel extra Joy-Cons aanschaffen. Ook kun je jouw Nintendo Switch koppelen aan het apparaat van iemand anders, om zo met nog meer mensen te kunnen spelen. Dit lijkt een beetje op de functie van de Nintendo DS van vroeger, waar je met een grote groep Mario Kart kon spelen. Kortom, de Nintendo Switch is een erg leuke console om te gebruiken met vrienden en familie.

Download games in de Nintendo Game Store

Heel fijn aan de Nintendo Switch is dat er dus regelmatig nieuwe games worden gelanceerd. Deze zijn natuurlijk fysiek in de winkel te koop, maar mocht je niet kunnen wachten, dan is er ook een Game Store beschikbaar. Met Nintendo Switch games tegoed kun je, zonder een credit card te hoeven gebruiken, je favoriete spellen binnen enkele seconden aanschaffen. Wij raden in ieder geval Super Mario Party, Pokémon: Let's Go en Super Smash Bros. Ultimate aan om te gaan spelen.

Ben je door deze Nintendo Switch review inmiddels overtuigd van de voordelen van deze vernieuwende spelcomputer? Ren dan snel naar de winkel en vergeet geen Nintendo Switch tegoed te kopen om meteen je favoriete games te kunnen spelen.