Gamescom 2017 games

29-08-2017

Gamescom zit er weer op! Samen met een collega ben ik dit jaar weer op het grootste games evenement in Europa geweest. Het was natuurlijk een en al spektakel, met o.a. de nieuwe features van Overwatch, de presentatie van de Lego game, en natuurlijk PES 2018 & FIFA 18. De presentatie van nieuwe hardware zorgde ook voor veel spanning. Voor alle mensen die niet zoveel geluk hadden als wij en dit jaar niet aanwezig konden zijn, zet ik graag de grootste highlights op een rijtje.Gamescom zit er weer op! Samen met een collega ben ik dit jaar weer op het grootste games evenement in Europa geweest. Het was natuurlijk een en al spektakel, met o.a. de nieuwe features van Overwatch, de presentatie van de Lego game, en natuurlijk PES 2018 & FIFA 18. De presentatie van nieuwe hardware zorgde ook voor veel spanning. Voor alle mensen die niet zoveel geluk hadden als wij en dit jaar niet aanwezig konden zijn, zet ik graag de grootste highlights op een rijtje.

 

Beste hardware: Xbox One X

De langverwachte presentatie van de Xbox One X op Gamescom 2017 was voor de fans geweldig. ‘S Werelds Krachtigste Console viel ook nog in de prijzen! De Xbox One X is nu al de bestverkopende Xbox ooit als het gaat om pre-orders. De console wordt op 7 november in Nederland beschikbaar, samen met de games Crackdown 3 en Forza Motorsport 7. Met een werkgeheugen van 12 GB en een grafische kracht van 6 teraflops zal de Xbox One X moeilijk te overtreffen zijn. Microsoft geeft aan dat de nieuwe Xbox tot 40% krachtiger zal zijn dan de Xbox One. Vergeet je dus niet in te schrijven voor de pre-order!

De grote winnaar: Super Mario Odyssey

Met prijzen in 5 categorieën (Beste Nintendo Switch game, beste game op Gamescom, most wanted consumer game, beste familie game, beste action game) is de overduidelijke winnaar dit jaar Super Mario: Odyssey. De game komt pas op 27 oktober 2017 uit maar is nu al veruit favoriet. Het zestiende avontuur van Mario belooft een lange, kleurrijke reis te worden vol nieuwe ontdekkingen en plezier. In de game zijn er twee open werelden om in te spelen; Metro Kingdom & Sand Kingdom. In de eerste mag je met Mario op zoek naar muzikanten voor de festiviteiten die in stad gepland staan. De tweede is een tegenhanger van de overbevolkte Metro Kingdom; namelijk een uitgestrekte koude zandvlakte. Bekijk hieronder de trailer: wij hebben zeker al zin om te spelen!

Nintendo Switch

De Nintendo Switch valt zelf niet in de prijzen maar menig games-fanaat zal moeten erkennen dat de console dit jaar in de spotlight staat by association. De veelzijdige console laat menig hart sneller kloppen, en niet alleen bij de casual familie-gamers; ook de fanatiekelingen hebben zich laten overtuigen. Met Super Mario Odyssey laat Nintendo zien dat er binnen de gebaande Mario paden nog steeds nieuwe avonturen te beleven zijn. Deze worden alleen maar spannender en leuker dankzij de vele verschillende facetten van de Nintendo Switch.

Heb je de smaak te pakken gekregen? Neem een kijkje in ons assortiment!