Goed voorbereid op wintersport met deze vijf apps!

7-1-2019

Nu de Kerstdagen voorbij zijn, het nieuwe jaar is ingeluid en het “gewone leven” weer gaat beginnen, is het tijd om ons klaar te maken voor het volgende uitje: de wintersport! Tijdens de komende koude maanden vertrekken Nederlanders massaal richting Oostenrijk of Frankrijk om overdag de latten onder te binden, daarna te genieten van een echte schnitzel en ‘s avonds een drankje (of twee) te doen tijdens de après-ski. Om goed voorbereid deze sportieve week tegemoet te gaan, hebben we een aantal handige apps op een rij gezet.

1. SkiFit

Je maakt een perfecte start op de piste door thuis het acht weken durende trainingsprogramma van SkiFit te volgen. Met deze video’s voor talloze sportieve uren zorg je ervoor dat je straks zonder blessures terugkomt van een weekje skiën. Deze wintersport app SkiFit is gratis beschikbaar op zowel Android als iOS, maar met een iTunes kaart of Google Play cadeaucode kun je toegang krijgen tot alle workouts.

2. First Tracks

Kun je ‘s ochtends niet wachten tot je als een van de eersten je latten op een vers pak sneeuw kunt zetten? De app First Tracks houdt ‘s nachts in de gaten hoeveel sneeuw er valt op jouw wintersportlocatie en wekt je extra vroeg om hiervan te kunnen genieten. Het is misschien geen aanrader na een heftige après-ski avond, maar je zult adembenemende afdalingen beleven. First Tracks is gratis te downloaden op zowel Android als iOS.

3. Ski Tracks

Tijdens de wintersport is het natuurlijk erg interessant om bij te houden waar je bent geweest, hoe hard je naar beneden bent gegleden en welke tijd je hierover hebt gedaan. Ook is het heel leuk om ondertussen foto’s te maken en bij te houden waar je op dat moment was. Het fijnste van de app Ski Tracks is dat het weinig batterij en vrijwel geen internet verbruikt, waardoor je smartphone niet helemaal leeg is aan het einde van de dag. Deze wintersport app is voor Android en iOS beschikbaar en de betaalde versie kost ongeveer een euro van je iTunes kaart of Google Play cadeaucode.

4. Sneeuwhoogte.nl

Zoals de naam al zegt, biedt de app van Sneeuwhoogte.nl lokale informatie over sneeuwhoogtes, sneeuwverwachtingen, sneeuwkwaliteit, geopende liften en nog veel meer. Zo kun je vanaf de piste alles nauwlettend in de gaten houden, en ervoor zorgen dat je niet onverwacht in een sneeuwstorm terecht komt of voor een dichte lift staat. Sneeuwhoogte.nl is een gratis app voor Android en iOS.

5. Ullr’s Mobile Avalanche Safety Tools

Je wilt tijdens de wintersport natuurlijk het gevaar op lawines vermijden. Deze app geeft je op tijd een melding als de kans hierop vergroot. Dankzij het combineren van de techniek van je telefoon en de weersomstandigheden kunnen de voorspellingen nauwkeurig worden gemaakt. De app voor zowel Android als iOS kost wel rond de tien euro, maar veiligheid gaat boven alles. Je kunt hem aanschaffen met je iTunes tegoed of Play Store card.

Vergeet dus voordat je richting de sneeuw vertrekt niet om deze handige apps te downloaden en geniet vooral van de verse sneeuw, de mooie uitzichten en de gezellige après-ski.

Wat vond je van dit artikel? Geef hier je mening